Municipals.cat

«Qué bonito es Badalona»

per Municipals.cat, 15 de maig de 2019 a les 08:15 |
Qué bonito es Badalona va escriure fa 32 anys Joan Manuel Serrat. El mític pasdoble, que Manolo Escobar també va versionar, s'ha transformat en Què valenta és Badalona de mà d'Ovidi4, el grup de l'exdiputat de la CUP David Fernàndez


“La Badalona valenta” fa referència a la llista Guanyem Badalona en Comú-ERC, que encapçala Dolors Sabater. Una enquesta interna de la coalició de l'exalcaldessa apunta a un duel amb el PP de Xavier García Albiol. Les dues candidatures aconseguirien resultats calcats –entre 9 i 10 regidors-, que obriren la porta a un govern d'esquerres.

Però com que tothom fa anar l’aigua al seu molí, una nova enquesta, encarregada pel PSC, apunta a un empat entre populars, socialistes i Guanyem-ERC. El sondeig dibuixa un consistori on Pastor, que passeja un sofà vermell pels barris com si fos Risto Mejide, doblaria el nombre de regidors mentre que Albiol, en perdria dos o tres.

Després de la patacada  de Casado, Albiol s’ha desmarcat de la marca PP per mantenir les esperances de tornar a ser la llista més votada. “Yo no soy del PP, pero soy del Albiol”, diu una veïna en un vídeo campanya. L'exalcalde es passeja amb l'Albiol Truck tot assegurant que hi ha dos models: “El que representa la senyora de la CUP”, i el seu. Però potser Albiol desconeix que els vots de Guanyem Badalona acabaran sumant per la marca blanca d'ERC –Acord Municipal (AM)- i no pas pels dimoniets cupaires. 

Mentrestant, Junts per Catalunya s'intenta fer lloc en aquesta cursa de braus protagonitzada pels tres “espases” amb un cartell que no deixa indiferent. David Torrents –mosso d'esquadra en excedència que es va fer famós al FAQS de TV3- hi apareix amb una orella groga. No, no és un fake.
 
Francament, ens quedem amb el pasdoble: “Qué bonito es Badalona en invierno y en verano, con mantilla y barretina, a la sombra y al solano. Qué bonito es Badalona con sus viejos y sus niños, con sus hembras y sus hombres, sus apellidos, sus nombres, su sexo y su domicilio. Y su carné de identidad”. !Y olé!
 
Arxivat a:
Històries