Municipals.cat

Risto Mejide es presenta per ser alcalde?

per Municipals.cat, 14 de maig de 2019 a les 08:00 |
Risto Mejide es presenta per ser alcalde? Per sort o per desgràcia, no es podrà votar enlloc al popular presentador i publicista. Tanmateix, ha esdevingut un referent i més d'un candidat s'ha afanyat a plantar el sofà al mig del carrer al més pur estil Chester, per reduir distàncies amb els veïns i poder-los seduir.

Mejide va dissenyar la campanya de Jaume Collboni fa quatre anys (i també la de la popular Cristina Cifuentes). En aquesta ocasió, no ha transcendit que assessori el PSC de Badalona, però l'alcalde Àlex Pastor –el que governa amb 4 de 27 regidors- ha tret al carrer un sofà Chester vermell.

El dia que el va plantar al barri de Bufalà, li van demanar per la gespa del camp de futbol o l'arbrat del carrer de la Independència. També li van retreure que les ajudes per llibres o menjadors escolars, no són suficients –a les distàncies curtes no tot són elogis- i li van reclamar que una escola no perdi una de les dues línies. Es dona la circumstància que el PSC va fer servir un model de sofà molt semblant –però una mica més atrotinat- fa quatre anys a Calafell.

Sense marxar de Badalona, l'exalcaldessa Dolors Sabater –Pastor la va fer fora amb l'ajuda d'Albiol amb una moció de censura-, també busca les distàncies curtes amb els electors. Ho fa amb una terrassa de bar itinerant –una manera generosa d'anomenar una taula i quatre cadires plegables- en la iniciativa “Cafès al carrer”.

Ciutadans, per la seva banda, té moltes esperances posades a Tarragona. El seu candidat Rubén Viñuales també ha tret el sofà al carrer, però en aquest cas, amb un model butaca... taronja. La iniciativa inclou un format 2.0: els tarragonins amants del mejor unidos, s'han d'asseure i explicar en un vídeo quines són les seves preocupacions sobre la ciutat.

La moda també ha arribat a ERC. A Lleida, el cap de llista Miquel Pueyo s'ha empescat la campanya “Cafè&Pueyo”, que consisteix a fer un cafè amb el candidat... en un sofà groc. Els republicans, també n'han tret un de groc a la vila termal de Montbrió del Camp. La candidatura Acció per Montbrió, el va col·locar a dos punts claus del poble: la plaça de la Vila i l'avinguda Sant Jordi. Allà s'hi asseia tothom, l'alcaldable Carmina Blay, el segon i l'últim de la llista. Això és un equip.