Municipals.cat

​Agitat, no remenat: els còctels de les coalicions preelectorals

per Municipals.cat, 3 d'abril de 2019 a les 06:00 |
James Bond sempre demana un Martini amb vodka –"agitat, no remenat"-. I de còctels també n'hi ha per al 26-M. Més enllà dels pactes postelectorals, aquests comicis estan destacant per la formació de coalicions prèvies.

A Badalona sembla que hagin après de La vida de Brian i els partits d'esquerra intentaran evitar la multiplicació de sigles. D'aquesta manera, Guanyem Badalona en Comú –que inclou entre altres la CUP i els comuns sobiranistes- es presentarà conjuntament amb ERC i MÉS-Avancem. La llista liderada per l'exalcaldessa Dolors Sabater es batrà en un duel molt polaritzat amb el popular Xavier García Albiol. Qui no s'ha afegit a la coalició d'esquerres són els comuns “oficialistes” que es presentaran amb la marca –ben similar, per cert- de Badalona en Comú

On també hi haurà una llista "agitada, no remenada" serà a Argentona (el Maresme). Eudald Calvo, alcalde de la CUP, optarà a la reelecció però ho farà al capdavant d'Unitat-Argentona per la República. En formen part els cupaires, però també ERC –per qui sumaran els vots a nivell comarcal i provincial- i els comuns. El seu principal rival també serà un Calvo –Bernat Calvo- que a banda de ser el seu germà és l'alcaldable del PDECat.

Més enllà de les coalicions d'esquerra –la CUP i els comuns sobiranistes s'han coordinat en diversos municipis amb el paraigües Municipalistes per la República des de Baix-, els pactes preelectorals també generen estranys companys de viatge abans de passar per les urnes. És el cas de Constantí –“Tarragona m'esborrona, Constantí em fa patir” cantaven Els Pets- on ERC, PDECat i ICV es presentaran junts com a Compromís per Constantí. L'objectiu, fer fora el PSC de l'alcaldia.