Municipals.cat

L'alcalde que ha expulsat tots els regidors del govern

per Municipals.cat, 1 de maig de 2019 a les 07:45 |
Una sola persona per governar un municipi de 3.000 habitants? És el que està fent Josep Maria Santamaria, alcalde de la bonica vila de la Pobla de Montornès. A un mes de les eleccions ha expulsat del govern a tots els regidors... i es presentarà el 26-M amb un altre partit.

Santamaria va ser alcalde pel PSC del 2007 al 2008 –el van fer fora amb una moció de censura- i des del 2011 fins a l'actualitat, amb una marca blanca dels socialistes. Ara, ha decidit fer fora als sis regidors de l'equip de govern per qüestions polítiques i personals. De fet, acusa als seus companys de govern –qui vol tenir enemics, amb aquests amics!- de “nul·la presència física a les dependències municipals, pretenent gestionar per Whatsapp i telemàticament la gestió de l'Ajuntament”.

Més enllà de qui té raó, el que és segur és que l'encara alcalde ha estripat el carnet del PSC i es presentarà a les eleccions amb Centrats, una coalició formada per dues escissions de l'antiga CiU –Lliures i Convergents-. Formarà part de la llista, per cert, un edil del PP, l'únic aliat de l'alcalde en un consistori d'11 regidors.

No gaire lluny de la Pobla de Montornès, a l'Albiol, l'alcaldessa Lídia Guerrero (PDECat) s'ha quedat en minoria després d'expulsar els regidors Mario Cortés (PSC) i el convergent Albert Pujol. Ho ha fet perquè s'han negat a aprovar un canvi urbanístic fet que atribueix a “un clar posicionament electoral” ja que els dos edils es presenten amb Sumem per l'Albiol, llista vinculada als socialistes.

On també hi hagut mala maror, ha estat a l'equip de govern de Premià de Mar. A l'alcalde Miquel Àngel Méndez no li va tremolar el pols en saber que dos dels seus regidors –Esmeralda Calleja i Jordi Tomàs- es presentaven amb una altra llista i els ha fet fora del govern. Concretament, ho faran amb Sempre per Premià, una llista dels "dissidents" del PDECat que lidera Mercè Prats, perdedora de les primàries dels postconvergents.

Una situació similar s'ha produït a Ripoll. L'alcalde Jordi Munell es va assabentar pel BOP que la seva regidora de Barris es presentava com a número 2 d'una desconeguda llista del Front Nacional de Catalunya. La reacció va ser contundent, i a mig matí, ja l'havia expulsada. La diferència amb la Pobla de Montornès i el Morell és que, l'alcalde del bressol de Catalunya, no governarà sol, sinó que continua amb una folgada majoria absoluta. Una petita diferència.