Municipals.cat

La candidatura més «loser» de les municipals?

per Municipals.cat, 1 de maig de 2019 a les 07:00 |
Diuen que el més important és participar. No és el cas de Junts per Catalunya-Fonollosa que ha acabat retirant la candidatura i, d'aquesta manera, no serà present a les eleccions del 26 de maig. Un gol en pròpia porta que ha donat una nova alcaldia a ERC sense baixar de l'autobús.

Fonollosa, a banda de ser un dels municipis on la Guàrdia Civil va repartir més garrotades, és el poble del secretari general del PDECat. De fet, David Bonvehí en va ser alcalde entre el 2003 i el 2007 i ara havia de tancar la candidatura. El partit volia recuperar una alcaldia que havien perdut fa quatre anys amb Miquel Àngel Palà, un cap de llista... veí de Callús.

Tanmateix, a última hora diversos integrants de la llista es van fer enrere a última hora al·legant “problemes personals i laborals” que no han transcendit. Amb aquest embolic, el partit ha optat per retirar la llista aprofitant el període d'al·legacions. És la candidatura més loser de les municipals?

La situació ha permès assegurar una segona alcaldia del Bages a ERC –també tenen guanyada Sant Feliu Sasserra-. Si no hi ha un daltabaix de dimensions còsmiques, l'alcalde Eloi Hernàndez –que s'ha deslliurat recentment de la imputació per desobediència greu per l'1-O- revalidarà el càrrec. De fet, també s'ha evitat un cert embolic als votants que haurien hagut de triar entre Junts per Catalunya-Fonollosa i Junts per Canet, Fals, Camps i Fonollosa-ERC. Finalment, ni confusió, ni emoció...