Municipals.cat

Vota PRB: Partit dels Rebotats del Poble

per Municipals.cat , 15 d'abril de 2019 a les 08:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 d'abril de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Jueves va popularitzar el PGB –el Partido de la Gente del Bar- i en aquestes eleccions es podria inventar el PRB –el Partit dels Rebotats el Poble-, format per coalicions i llistes que arrepleguen candidats d'aquí i d'allà.

Un dels casos més extrems és l'Unitat de Centre (UDEC) de Canet de Mar. Asseguren ser ni de dretes ni d'esquerres -ui, perill- i està integrat per exmembres del PP i de Podem. El cap de llista és l'expopular Albert Martínez i, després de trencar amb la direcció provincial, estarà acompanyat com a número 2 per Jordi Rojo, que va fundar el cercle de Podem al municipi, i fa quatre anys es va presentar conjuntament amb ICV.

Ciutadans, malgrat ser un partit tan jove i fresc, ja té els seus rebotats. Un dels principals focus de conflicte el té a Reus, on tres dels seus quatre regidors – Juan Carlos Sánchez, Pepa Labrador i Guillem Figueras- han estripat el carnet. Després de dies d'especulacions, comunicats i contracomunicats, han decidit presentar-se amb dCIDE, un partit que es reivindica de centre esquerra i que va fundar un dels tres primers diputats de Ciutadans al Parlament. 

El partit, però, no té res a veure amb el Decide que va aconseguir irrompre fa quatre anys a l'Ajuntament de Santa Maria del Camí (l'Anoia). El cap de llista era Carlos Navarro –conegut a Gran Hermano per “Le voy a pegar dos yoyas que le van a temblar las orejas”- que es va convertir en regidor. Tanmateix, setmanes després, renunciava a l'acta i tornava als platós de televisió. Quatre anys després, el “Yoyas” ha tornat a ser notícia per ser processat per violència masclista.

Sense abandonar el fons a la dreta de la política municipal, també destaca el cas de Joan Ball-llosera. Portaveu del PP de l'Escala fins que va deixar el partit enfrontat amb la direcció, ara es presentarà amb Nosaltres l'Escala, la marca local del “moderat” Nosotros-Partido de la Regeneración Social. Es tracta del partit fundat per l'exregidor popular de Palafolls que es va donar a conèixer per instar Ada Colau a dedicar-se a “fregar terres”. Com diu el refrany, els que s'assemblen se cerquen.