Municipals.cat

El tren de Ciutadans arriba a Osona (amb una sola via)

per Municipals.cat, 11 d'abril de 2019 a les 08:00 |
El tren de Vic és l'única línia de Rodalies amb una sola via. Les promeses dels governs espanyols de tots colors de desdoblar l'R-3, s'acumulen als calaixos i han esgotat la paciència dels soferts viatgers del nord del Vallès Oriental, Osona, el Ripollès i la Cerdanya. Aprofitant que els combois són taronges, Ciutadans ha utilitzat el recorregut de la línia fèrria per desembarcar a la plana de Vic després de fer parada a Parets, Granollers i la Garriga, on Manuel Losada, Enric Meseguer i Àngel Guillén repeteixen de caps d’estació.

Tot i que fa quatre anys Cs no es va presentar a Osona, el 21-D de 2017 va ser la tercera força amb un 11,5% dels vots, per darrere de JxCat (46%) i ERC (25%). De moment, està ultimant els noms de les seves llistes a Vic (la “capital de la Catalunya catalana”), Manlleu i Torelló, en un intent d’entrar als ajuntaments de les poblacions més grans d'Osona, on el partit ja havia constituït agrupacions locals

Després de penetrar a Osona, el seu poper objectiu és expansionar-se a la resta de la Catalunya “profunda”, encara que, de moment, no hi ha notícia que el tren de via única de Cs pugui arribar fins a Ripoll -el “bressol de Catalunya”-, malgrat ser la vila del marit d’Inés Arrimadas. En tot cas, el partit unionista també ha presentat llistes a Olot –amb Jaume Vizern, un històric d'Unió a la capital de la Garrotxa- i a Solsona, dues poblacions d’arrelada tradició carlina.

Mentrestant, per aconseguir els vots dels osonencs, els candidats locals de Rivera, hauran de llegir les obres completes de Balmes i incloure, en el seu programa, propostes que vagin més enllà de denunciar els ajuntaments de la comarca per tenir símbols polítics a les seves façanes. Fa unes setmanes, un grup d'independentistes va increpar, sense violència, els militants de Cs que havien instal·lat una carpa del partit a l’entrada de la Plaça Major. I és que Vic, no és Tortosa.