Municipals.cat

​Del «Run run» de Colau al «Malamente» de Bou

per Municipals.cat, 8 d'abril de 2019 a les 06:00 |
Ada Colau va revolucionar la campanya de fa quatre anys a ritme de rumba. L'actual alcaldessa va aconseguir viralitzar el seu salt a la política amb “El run run”, un autotune d'Ivan Lagarto. “El run run en las calles, el run run en las plazas, el run run en los bares. El run run es defender el bien común...”, va superar les 420.000 reproduccions. Poca broma.


El run run”, després de la victòria de Colau, també va tenir versió al Polònia de TV3. I, en sentit contrari, l'oposició del PDECat l'ha utilitzat per batejar una publicació gratuïta on carrega contra l'obra de govern de l'alcaldessa i exactivista.


Colau, de moment, ha passat de cantar a intentar ser youtuber amb expressions com “gente superpower”. En canvi, el popular Josep Bou –i onze cognoms catalans més- ha tirat de la rumba de Rosalía per fer-se un lloc a les xarxes. Una plataforma de suport al candidat popular ha reversionat el “Malamente” per “Mala gente” i l'ha dedicat a l'independentisme.


Ara, caldrà veure si la cantant de Sant Esteve Sesrovires –que actua al Primavera Sound una setmana després de les municipals- demana a Bou que deixi de versionar-li cançons. Fa pocs dies que un altre cantant d'èxit, el colombià Juanes, va amenaçar amb accions legals Vox per transformar l'“A Dios le pido” en “A Vox le pido. Trá-trá.