Municipals.cat

Llistes extravagants que han tret força menys vots que candidats

per Municipals.cat , 27 de maig de 2019 a les 22:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de maig de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les municipals han deixat molts triomfadors i, sobretot, molts perdedors. Però més enllà dels grans titulars, què han fet les llistes més extravagants que es presentaven arreu del país? Un avançament: hi hagut fracassos molt sonats.

El CIRC era, segurament, la llista més friqui de les 3.500 que es presentaven arreu de Catalunya. Es tracta de la Coordinadora Independent Radical Calderina, liderada per un tal Marc Fernández Garcia. El 2015 no va passar dels 49 vots i un 0,68% dels sufragis a Caldes de Montbui. Quatre anys després, el cap de llista s'ha traslladat a viure a Sant Feliu de Codines... i s'ha presentat sense canviar el nom. El resultat (com el cartell electoral), esperpèntic. Ha aconseguit 3 vots –0,10% dels sufragis-... deu menys que els candidats que presentava.

Tampoc ha triomfat el Moviment 15 Arcades de Molins de Rei, l'extravagant proposta a mig camí del ME5 italià i de l'antiga CORI d'Ariel Santamaria. Encapçalats pel “lliurepensador” Joan Albert Fabra, que va amb vestit i corbata des de quan militava en un sindicat d'estudiants revolucionari, s'han quedat amb 346 vots i uns insuficients 2,52% dels sufragis. Una llàstima ja que prometien moltes tardes de glòria.

També ha estat un fracàs sense pal·liatius la Divergência de Viladecavalls. Ni el nom del partit ni l'accent circumflex han estat suficients i només han obtingut 43 vots i un miserable 1,1% dels sufragis. Al mateix municipi del Vallès Occidental, encara ha estat més lamentable el resultat de Nosotros Partido de la Regeneración Social (9 vots i un 0,2%). Ni “regeneració social”, ni “nosaltres”: han tingut menys vots que candidats presentaven (13).

També ha aconseguit aquesta “gesta” el Partido Renacimento y Unión de Europa (PRUNE), “basat en els principis de la religió musulmana”. Malgrat presentar 27 candidats a Mollet del Vallès, no han passat dels 18 vots (0,08%). ¡Ole tu!

Per desastre electoral, el del Bloc Sobiranista Català (BSC) a Girona. Van prometre legalitzar la venda de marihuana a la ciutat i fer “la DUI de nou”, però no han passat de 157 vots (0,36%) i l'última posició de la classificació electoral. Infumable.