Municipals.cat

El pitjor malson d'un alcalde: no poder inaugurar en tres mesos

per Municipals.cat, 4 d'abril de 2019 a les 06:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 d'abril de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Quin és el pitjor malson d'un alcalde o alcaldessa el darrer any de mandat? No arribar a temps per inaugurar totes les obres i projectes que han impulsat. Enguany molts se'n quedaran amb les ganes, ja que l'acumulació d'eleccions ha provocat que des del 5 de març no es puguin fer ni accions de publicitat institucional ni inauguracions.

Els polítics van esgotar el termini fins a l'últim moment. El dissabte 2 de març el president Quim Torra i l'alcaldessa de l'Hospitalet Núria Marín van inaugurar una nova estació de la línia 10 de metro. Al Prat de Llobregat, per la seva banda, el ministre José Luis Ábalos estrenava la nova denominació de l'aeroport (sense cap cartell instal·lat).

A Barcelona, es va viure una marató d'actes amb l'estrena de la reforma –sense acabar- del carrer Gran de Sant Andreu, el Bici Hub o el faristol de memòria a Salvador Seguí. En canvi, no es podrà tallar la cinta en grans projectes com el nou parc de les Glòries o la renovació integral de part de l'avinguda Meridiana.

Diuen que feta la llei, feta la trampa. A la mateixa capital catalana, aquest diumenge 31 de març, es va rebatejar l'avinguda del Príncep d'Astúries per la nova Riera de Cassoles en format d'acte “organitzat pels veïns” (malgrat la presència de polítics i que el consistori va fer una nota de premsa). 

A Girona, la visita de l'alcaldessa Marta Madrenas al pont del Dimoni ha acabat a la Junta Electoral. Ciutadans ho va denunciar com una “inauguració encoberta” i l'administració electoral els ha donat la raó. A Ribes de Freser, en canvi, s'ha obert als visitants el castell de Sant Pere –després de 13 anys rehabilitant-lo- sense inauguració ni cap tipus d'acte més o menys públic.