Municipals.cat

Barcelona i els invents del «TBO»

per Municipals.cat, 5 d'abril de 2019 a les 10:25 |
Una de les propostes estel·lars de Manuel Valls, el tapat de Ciutadans, és la celebració, l’any 2032, d’uns Jocs Olímpics a Barcelona. Conscient de l’èxit transformador de Barcelona 92, ha fitxat Celestino Corbacho -ex-capità del PSC-, un home que, per evitar l’especulació i contenir el preu de l’habitatge, paradoxalment vol omplir de grues la capital catalana.

Tanmateix, una enquesta pronostica la patacada de Valls i una victòria d’Ernest Maragall, germà del president olímpic, que després d’acusar l'alcaldessa Ada Colau de gesticular molt i tenir poca solvència en la seva oferta d’habitatge social, es treu de la màniga un programa de beques salari perquè els joves “no deixin els estudis per tenir un sou”. En aquest context, Anna Saliente (CUP) promociona l’expropiació de pisos buits i l’augment del parc públic d’habitatge.

Elsa Artadi (JxCat), a més de proposar que la ciutat tingui 3.300 policies municipals, vol esmenar la tendència a la propietat i potenciar els pisos de lloguer social. Mentrestant, Jaume Collboni (PSC), que ha rebutjat un debat a la presó amb Joaquim Forn (cap de llista de JxCat), promet renaturalitzar les platges i convertir el Castell dels Tres Dragons, l’Hivernacle i l’Umbracle del Parc de la Ciutadella en “el campus científic més gran d’Europa”.

Finalment, l’outsider i antic militant de Fuerza Nueva, Josep Bou (PP), anuncia la incorporació de militars paracaigudistes a la Guàrdia Urbana i una solemne desfilada de les Forces Armades a Barcelona.